Buitenplaats de Bergse Bossen in Driebergen

Luxe 4 sterren hotel, cosy & fine zijn de kernwoorden van dit hotel. De inrichting is stijlvol en komt sfeervol en ontspannen over. Kamers zijn ruim en luxe met kwalitatieve bedden. De ruime lounge is de centrale plek van deze buitenspeelplaats. Niet voor niets de tagline van dit hotel, het “buitenspelen” is direct om de hoek! Als sporter krijg je hier de ontspanning en comfort waar je naar zoekt, even ontsnappen uit het hektische leven thuis.

Half pension

  • Ontbijt

  • Diner

Ligging

Buitenplaats de Bergse Bossen ligt op een prachtige locatie aan de rand van Driebergen en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Centraal gelegen en ideaal startpunt voor fietsen, gravelbiken, hardlopen en wandelen. Binnen een straal van 3 km vind je twee mooie mtb routes, Zeist en Leusden (Den Treek).

Omgeving

De duursporter die houdt van natuur is hier spekkoper. Mtb routes Zeist en Den Treek – Leusden liggen direct om de hoek en iets verder weg zou je ook mtb route Leersum-Amerongen eraan vast kunnen plakken. De hardloper / trailrunner loopt zo de bossen in, er zijn vele mooie uitdagingen als de klim bij de Maarnse Put en de Kaapse Bossen. De racefietser of gravelbiker kan eindloos fietsen over de Utrechtse Heuvelrug, de Dutch Mountains van Midden-Nederland. Na boeking ontvang je het hele route pakket digitaal en onder de button ‘sporten’ vind je alvast de highlights

Faciliteiten

In het hotel vind je een lounge en een apart restaurant waar je het half pension gebruikt. Ook is er een bar met openhaard waar je gezellig kan zitten en proosten op de geslaagde dag. Wil je een terrasje pakken of even een grote stad in? Zeist en Utrecht liggen hier niet ver vandaan, respectieveleijk 10- en 20 autominuten. Natuurlijk staat je fiets ook hier veilig in de afsluitbare fietsenstalling. Hou alleen een beetje rekening met bemodderde kliding, bij de fietsenstalling is een primitieve omkleedruimte. Bij Buitenplaats de Bergse Bossen boek je een heel compleet en luxe sportief weekendje weg.

  • Bike hugging plek

  • Afgesloten fietsenstalling

  • Bar Lounge

  • Schoenenrek

  • Fruitbar

Routes – sporten

Het Montferland is een 5 ster gebied als het gaat om buiten sporten in Nederland.  Alle sporten kan je direct doen vanuit het hotel of op hooguit 4 km afstand (open water zwemmen). Wij geven je vast een mooie selectie van routes en locaties. Na boeking ontvang je het volledige 8 route pakket, 2 routes per discipline mtb-en – fietsen – gravellen – hardlopen.  Dé reden naast de service en faciliteiten om bij ons te boeken.

Wens je meer routes van een bepaalde sport of heb je advies nodig? Neem dan gerust contact op, er is nog veel meer….

MTB-er

Afstand van hotel: direct voor de deur
Lengte: 15,8km
Hoogteverschil: 141hm
Naam: Zeist

MTB Route zeist

Wielrennen

Afstand van hotel: ter plekke
Lengte: 93km
Hoogteverschil: 414hm
Naam: Rondje Utrechtse Heuvelrug

Rondje Heuvelrug

Gravellen
Veel bos en ruim aanbod aan onverharde paden, goed geaccidenteerd over Nationiaal Park Utrechtse Heuvelrug. Tip boek een lokale gids voor de mooiste routes en tips & tricks voor het gravellen of mtb-en.

Hardlopen
Je loopt zo de bossen in van Driebergen-Zeist. Een kort rondje Maarnse Put of wat langer trailen naar de Kaapse Bossen.

Open water zwemmen
Henschotermeer, een prachtig meertje middenin de bossen met mooi wit zand eromheen. Van 1 april t/m 30 september is er entreeheffing van kracht van € 3,25 p.p. voor personen vanaf 3 jaar. Toegangstickets kunnen, mede door de maatregelen rondom het Coronavirus, uitsluitend online worden aangeschaft. Betaald parkeren.

Zwembad 
Laco Sportcentrum de Utrechtse Heuvelrug in Driebergen. Binnen- en buitenzwembad 25m. Los bezoek kost €6,75 per persoon.

Prijslijst Sporthotel

Hotel Bergse Bossen in Driebergen maart-juli
oktober-december
augustus-september
1-persoonskamer € 137,50 per persoon per nacht / half pension € 159,50 per persoon per nacht / half pension

Bekijk hier Buitenplaats de Bergse Bossen

Bekijk ons
aanbod